Tämä auto on Suomen suosituin - "Mallia voidaan pitää maailman luotettavimpana autona"

Uusi Toyota Corolla kuvattuna Kokkolassa Halkokarilla merimaisemissa.
Uusi Toyota Corolla kuvattuna Kokkolassa Halkokarilla merimaisemissa. Kuva:

MAINOS -

Toyota Corolla on Suomen suosituin automalli - muun muassa toukokuun ensirekisteröintitilastojen perusteella. Myös maailmalla menestys jatkuu, sillä malli on maailman myydyin noin 48 miljoonalla kappaleella.

- Menestyminen Suomessa ja Pohjanmaallakin on luontevaa, sillä voihan Corollaa pitää maailman luotettavimpana autona. Toyota on ollut edelläkävijä hybridi-teknologiassa ja laatu näkyy uusissa malleissa, Autoliike Nystedtin myyntijohtajaMikko Tamsi sanoo.

- Auto on loistava ajaa. Lisäksi varustelutaso on todella kattava, kun vakiovarustuksiin kuuluvat muun muassa mukautuva vakionopeussäädin, peruutuskamera sekä liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, hän jatkaa.

.video-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .video-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

Tamsin mukaan uusien Corolla-mallien ajo-ominaisuudet ovat aivan eri luokkaa kuin vanhemmissa malleissa. Malli rakentuu edistykselliselle TNGA-pohjalevylle. Jäykkä kori, matala painopiste ja monivarsituettu taka-akselisto vaikuttavat selvästi ajotuntumaan.

Uuden Corollan saa kahtena eri hybridiversiona, joko 1.8- tai kokonaan uutena 2.0-moottorilla.  Suurempitehoinen moottori kehittää 184 hevosvoimaa. Isomman moottorin tehon huomaa jo hiljaisena äänenä sekä kiihdyttäessä että ohitustilanteissa.

Hybridillä ajaessa ei käytännössä huomaa mitenkään, että autossa on kaksi voimanlähdettä. Vain mittaristoa seuraamalla tietää, milloin auto käyttää sähkö- ja milloin bensiinimoottoria. Moottori on kaupunkiajossa sammutettuna yli puolet ajasta, ja pysähtyy sekä käynnistyy huomaamattomasti ”omia aikojaan”. Kaupunkiajossa hiljaisuus onkin yksi Toyotan hybridien ominaispiirre: kun bensaa kuluttava moottori on sammuksissa, autosta kuuluu vain todella hiljainen sähkömoottorin surina sekä rengasäänet.

Autoon kytkettyMyToyota-sovellus auttaa tarvittaessa kuljettajaa entistäkin taloudellisempaan ajoon. Sovelluksesta voit esimerkiksi ajon jälkeen seurata, missä kohdassa reittiä auto kulki sähköllä ja missä bensiinillä. Sovellus näyttää myös punaisella kohdat, joissa et ajanut ekologisesti ja vihreällä kohdat, joissa kiihdytit tai jarrutin juuri sopivalla voimalla energiankulutukseen nähden. Fiksu keino opastaa ekologisempaa ajotapaan.

Sense-turvavarusteet ovat vakiona jokaisessa Corollassa. Varustuksiin kuuluvat muun muassa Pre-Collision-järjestelmän, joka tunnistaa jalankulkijat ja pyöräilijät, mukautuva vakionopeussäädin, kaistavahti  ohjausavustimella, liikennemerkkien tunnistukseen sekä automaattiset kaukovalot.

Aktiivinen kaistanseuranta (LTA) -toiminto nostaa ajamisen pykälää lähemmäs automaattista ajamista: Yhdessä mukautuvan vakionopeussäätimen kanssa aktiivinen kaistanseuranta pystyy seuraamaan kaistamerkintöjä ja edellä kulkevaa autoa avustaen kuljettajaa näin turvallisempaan ajamiseen.

12. sukupolven Corollaa on kolmea eri korimallia:Hatchback,Touring sports sekäSedan.

- Myydyin malli on 1.8-litraisella moottorilla oleva active-varustetaso plus-paketilla, Tamsi sanoo.

.video-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .video-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

Kaikki merkit viittavat siihen, että Toyotan asema myydyimpien mallien paikalla pysyy pitkään.

Toyotat myy: Autoliike Nystedt >>>

Tutustu koko Toyota-mallistoon >>>