Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj omistaa nyt enemmistön Pohjanmaan Lipputoimisto Oy:n osakkeista

Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj omistaa nyt enemmistön Pohjanmaan Lipputoimisto Oy:n osakkeista. Kirjapainoyhtiö osti Lipputoimistosta Eppu Normaali Oy:n koko osuuden ja osan Pohjanmaan Lipputoimisto Oy:n toimitusjohtajan Sami Luoman osuuksista.

Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:lle siirtyi 70 prosentin osuus, loput jäi toimitusjohtaja Sami Luomalle. Pohjanmaan Lipputoimisto Oy perustettiin vuonna 2008, kun Sami Luoma lopetti työt kansanmusiikkijuhlien palveluksessa ja ryhtyi yrittäjäksi.
– Viime vuosi oli meille huippuvuosi: myimme vähän alle 400 000 lippua. Tulimme tilanteeseen, jossa tarvitsemme suuremman kumppanin, että voimme jatkaa kasvua, Luoma toteaa.

Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n toimitusjohtaja Vesa Pihlajamaa kertoo, että kirjapainoyhtiön ja Lipputoimiston yhteistyöstä oli puhuttu jo pitkään. Viime syksynä aika oli kypsä siirtyä yrityskauppaneuvotteluihin.
 Tämä on luonnollinen jatkumo kirjapainoyhtiön viime aikojen kehitykselle. Ostimme viime syksynä messuja järjestävän Suomen Messupromoottorit. Nyt meillä on mahdollisuus kehittää myös lippujen myymistä ja tapahtumien markkinoimista, Pihlajamaa sanoo.

Lipputoimistolla on kaksi kokopäiväistä työntekijää, jotka siirtyvät kirjapainoyhtiön työntekijöiksi. Lipputoimisto saa toimipisteen Kokkolan Mediakulmasta, ja Kaustisen Kansantaiteenkeskukseen jää sivutoimipiste ainakin toistaiseksi. Sami Luoma ja Vesa Pihlajamaa uskovat, että tapahtumien ympärillä on nyt paljon ansaintamahdollisuuksia. Tapahtumajärjestäjiksi he eivät itse aio.

Tapahtumien järjestämisen saavat hoitaa muut, ja me olemme järjestäjille kumppaneita, jotka auttavat lipunmyynnissä ja markkinoinnissa, Pihlajamaa toteaa.

Eppu Normaali Oy:n toimitusjohtaja Aku Syrjä kertoo, että yritys luopui osuudestaan, koska se haluaa keskittyä tapahtumien teknisten palveluiden toimittamiseen.
– Aika tuntui nyt kypsältä myydä osuutemme. Uuden omistajan myötä avautuu varmasti uusia näkökulmia. Ala on ollut kasvava jo monta vuotta, enkä näe edessä minkäänlaista kyllästymispistettä. Ihmisten viehtymys tapahtumiin on vain kasvanut.

Eppu Normaali Oy:n Akun tehdas keskittyy teknisten palveluiden tarjoamiseen tapahtumissa. Parhaillaan Akun tehdas työskentelee muun muassa Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla, missä se hoitaa Keskipohjanmaa-areenan äänentoistoa.

Keskipohjanmaa-lehti on osa Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:tä.

<< Takaisin