Keski-Pohjanmaan Kirjapaino myy Lönnberg Painot Oy:n Granolle.

18.8.2017

Lehdistötiedote | julkaisuvapaa pe 18.8.2017 klo 9:15

Lähettäjä: Keski-Pohjanmaan Kirjapaino

Keski-Pohjanmaan Kirjapaino myy Lönnberg Painot Oy:n Granolle

Granon ja Lönnbergin yhdistyessä syntyy yksi Pohjoismaiden suurimmista sisältöpalveluiden ja graafisen alan toimijoista. Keski-Pohjanmaan kirjapaino keskittyy ydinliiketoimintoihinsa ja niiden edelleen kehittämiseen.

Graafisen alan ja sisältöpalvelujen markkinajohtaja Grano ostaa Lönnberg Painot Oy:n koko osakekannan. Myyjinä ovat Keski-Pohjanmaan Kirjapaino, Jarkko Viheriävaara, Pertti Ailio sekä Timo Kantokorpi . Lönnberg tarjoaa monipuolisia paino-, julkaisu-, aineistonhallinta- ja tuotantopalveluja.

Tunnettujen toimijoiden yhdistyminen synnyttää lähes 150 miljoonan liikevaihtoa tekevän ja yli 1000 henkilöä työllistävän Pohjoismaisen suurtoimijan. Yrityskaupalla Grano vahvistaa asemaansa sisältöpalveluiden kasvavilla markkinoilla. Lönnberg siirtyy Granon omistukseen 1.9.2017, jolloin kaikki sen 170 työntekijää siirtyvät vanhoina työntekijöinä Granon palvelukseen.

”Haluamme keskittyä ydinliiketoimintaamme mediatalona ja panostaa jatkossa erityisesti medialiiketoiminnan, sitä tukevien digitaalisten palveluiden sekä uusien liiketoimintojen kehittämiseen. Granon omistuksessa Lönnberg voi jatkaa toimialan uudistamista ja vastata muuttuviin asiakastarpeisiin entistä paremmin” toteaa Keski-Pohjanmaan Kirjapainon toimitusjohtaja Vesa Pihlajamaa.

”Tämä on luonnollinen jatkumo alan kehittymiselle ja yrityskaupan myötä voimme tarjota asiakkaillemme ei ainoastaan poikkeukselliset volyymit, vaan markkinan laajimman palveluvalikoiman kautta kustannustehokkuutta kokonaispalveluketjuun. Lönnberg on tunnettu vahvasta laadusta ja hyvästä asiakaspalvelusta. Kokonaisuuden lisäksi yrityskauppa vahvistaa erityisesti premium-painamisen osaamista sekä monipuolistaa pakkauspuolen tarjoamaa”, toteaa Granon toimitusjohtaja Jaakko Hirvonen.

Graafinen toimiala konsolidoituu voimakkaasti ja liiketoimintojen digitalisoituminen pakottaa yrityksiä uudistumaan. Suomessa ja maailmalla on edelleen paljon erillisiä digitaalisen viestinnän ja painamisen taloja, mutta näiden yhdistelmiä on harvassa. Uuden yhdistyvän kokonaisuuden kilpailuetu tulee siitä, että sillä on vahva osaaminen sisältöjen suunnitteluun, hallintaan ja toteuttamiseen niin digitaalisissa kuin painetun viestinnän kanavissa.

”Yhdistymisen jälkeen voimme nyt markkinajohtajana tarjota asiakkaillemme uudenlaista kustannustehokkuutta niin digitaalisen kuin painetun markkinointiviestinnän toteutuksiin. Grano ja Lönnberg ovat olleet alan kasvuhakuisia uudistujia, joiden tarjonta ja asiakaspeitto täydentävät hyvin toisiaan. Lönnberg tuo monipuolisten painopalveluiden lisäksi premedia-, pakkausvalmistus- ja suoramarkkinointiosaamista uuteen kokonaisuuteen, toteaa Lönnbergin toimitusjohtaja Jarkko Viheriävaara.

Viheriävaara jatkaa Lönnbergin toimitusjohtajana. Hän tulee Grano Group Oy:n osaomistajaksi ja Granon toiseksi varatoimitusjohtajaksi vastuualueenaan Lönnberg-integraatio sekä konsernin pakkausliiketoiminnan johtaminen.

Kaupan yhteydessä Grano ja Keski-Pohjanmaan Kirjapaino ovat tehneet yhteistyösopimuksen jonka tavoitteena on lisätä yhteistyötä liittyen Botnia Printin rotaatiopainotoimintaan sekä Kosilan digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen.

Lisätiedot
Vesa Pihlajamaa

toimitusjohtaja
Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj
p. 050 593 4373
vesa.pihlajamaa@kpk.fi

Jaakko Hirvonen
toimitusjohtaja
Grano Oy
p. 0400 522 041
jaakko.hirvonen@grano.fi

Jarkko Viheriävaara
toimitusjohtaja
Lönnberg Painot Oy
p. 040 835 5499
jarkko.viheriavaara@lonnberg.fi

Keski-Pohjanmaan Kirjapaino mediatalo, jonka, liiketoiminta-alueet ovat julkaisu-, paino-, jakelu-, ohjelmisto ja mainostoimistoliiketoiminta. Konserni työllistää 240 media-alan ammattilaista ja konsernin liikevaihto 2016 oli 33 milj. euroa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Kokkolassa.

Grano on Suomen monipuolisin sisältöpalvelujen osaaja. Autamme asiakkaitamme toteuttamaan liiketoimintaa tukevat sisältöhankkeet alusta loppuun, luovasta suunnittelusta tuotantoon, julkaisuun, tulosten mittaamiseen ja aineistonhallintaan – kaikissa asiakkaan kohdeyleisölle olennaisissa printti- ja digitaalisissa kanavissa. Palvelumme ovat saatavilla valtakunnallisesti 25 eri paikkakunnalla Helsingistä Ouluun. Panostajan omistusosuus Granosta ennen tehtävää kauppaa on 53,9 %. Granon liikevaihto oli 88,2 miljoonaa euroa tilikaudella 2016 ja henkilöstön määrä lähes 900.
www.grano.fi

Lönnberg on vuonna 1922 perustettu markkinointiviestinnän alueella toimiva palveluyritys, joka tarjoaa monipuolisia painopalveluita, julkaisemista edeltäviä palveluita sekä markkinointiviestinnän toteuttamista. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Konsernin liikevaihto oli 24,5 miljoonaa euroa tilikaudella 2016 ja se työllistää noin 170 henkilöä.
www.lonnberg.fi

<< Takaisin

Lehtiemme yhteinen verkkopalvelu kp24.fi

tule mukaan osoitteessa www.kp24.fi